Producători
 
News Letter
* Email
Name 
Subscribe Unsubscribe
 
Coş cumpărături
0 obiecte
 
Cele mai vândute
 

Topinamburi

Topinamburi
Click pentru mărire
Preţ: 10.00 Lei
Stoc:
În Stoc
Model: Legume
Producător: Natural Market
Rating Mediu: Fără Rating

Cant: Cumpara
 
Comanda telefonic la 0768.109.507 sau la 0763.703.163

Topinamburul (Helianthus tuberosus), numit și „picioică”, „măr-de-pământ”, „morcov-porcesc”, „nap porcesc”, „pere-iernatice”, este o plantă din familia Asteraceae, aparținând ca și floarea soarelui de genul Helianthus.

Topinamburul este o plantă de cultură de la care se folosesc ca și de la cartof tuberculii subterani. Numele de topinambur, provine de la tribul amerindian "Topinambas".

Topinamburul provine, ca și cartoful, din America Centrală, probabil Mexicul de azi, fiind în perioada precolumbiană o plantă de cultură amerindiană. Emigranți francezi, supraviețuitorii unei foamete, au trimis din Canada în anul 1610 topinambur care le-a salvat viața, în Europa.

Dintr-o greșeală sau neînțelegere francezii au numit planta „topinambour”, după numele unui trib amerindian din Brazilia. În secolul al XIX-lea, el a fost printre principalele plante de cultură folosite în alimentație și pentru furajarea animalelor.

Proprietăți și conținutul tuberculilor:

Tuberculii de topinambur au un gust dulceag, deoarece conțin inuline, un grup de oligozaharide ce conțin fructoză. Ei pot fi folosiți în salate, sau fierți în apă sărată, sau fripți ca și cartofii pai, sau ca suc obținut din tuberculi. A început să fie utilizat tot mai mult ca hrană pentru bolnavii de diabet, deoarece conține un polizaharid care este suportat de bolnavii cu o glicemie crescută. Mai poate fi utilizat și la obținerea unor băuturi alcoolice.

Noi ii muram, ii gatim asa cum puteti vedea in sectiunea noastra de retete sau pe blogul nostru. Ii recomandam insa cu placere. Sunt crescuti la noi in gradina sau de catre prieteni, nu avem certificari bio dar ii garantam ca naturali.

Scrieţi Recenzie
Numele dumneavoastră:


Recenzia dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!

Rating: Rău            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Topinamburi
Click pentru mărire
Topinamburi
Click pentru mărire
Topinamburi
Click pentru mărire
Topinamburi
Click pentru mărire
Topinamburi
Click pentru mărire
Etichete: napi, topinamburi,